BBK 40 år och ”still going strong”

Nu i lördags 12/3 så firade vi 40 år som klubb med en Jubileumsgala.
Som vanligt så måste vi slå oss på bröstet och säga att vi fixade detta med bravur, trots ett par sena avhopp på morgonen och kvällen innan!
(finns ett par så ”kallade” storklubbar som aldrig lyckas dyka upp)

Vår gamla Botkyrka boxare Juliana Söderström (DIF) öppnade upp dagen med en uppvisningsmatch mot Katrin Norén från, IF Linnea.
Därefter så startade vi själva matchprogrammet med Diplom och Gabriel Akan från oss som mötte David Falk, IF Linnea, en helt klart godkänd match av Gabriel men tyvärr förlust med 28-24.
Som match 2 så gick Linnea Nilsson upp mot Cornelia Estemar, Allstar Training center. Detta blev en jämn match som kunde ha gått åt vilket håll som helst men som till slut vägde över till Cornelia från Allstar med resultatet 2-1. Där efter så körde vi en uppvisning mellan BK Falkens Emil Harrysson och Rojan Taloyan, Allstar Training.
Så fick vi presentera en nykomling i 91+ kg. Nour Duru som mötte flera år äldre och lite starkare Goran Babic från Golden Gloves BK.
Här syntes det på Nour att det var lite annat tempo än sparring och han fick ta emot rejält med stryk i första ronden. Efter lite korrigeringar av våra secondrar Per och Johnny så bjöds det på bättre boxning av Nour i andra som var jämnare. Tredje blev än bättre och Nour träffade med flera tunga slag och avslutade med att vinna denna. Dock förlust med 3-0 men en kul och spännande debut av Nour.
Edgar Kirilenkov var för dagen vår bästa boxare när han ställdes mot Milad Fatemi, Allstar Training center.  Edgar gick på bra i alla 3 ronderna, så att han skulle vinna var ingen överraskning. Klar vinst med 3-0 efter snabba korta krokar och bra kombinationer.
Viktor Gricjus fick för dagen ett övermäktigt motstånd i IF Linneas Denis Kauffer trots en bra första rond. Tyvärr så tröt orken och det blev en klar förlust med 3-0.
Som avslutning så gick Ibragim Israilov upp mot Anton Hellström, BK Falken. En för ovanlighetens försiktig och taktisk Ibragim ökade mot slutet av rond 1 tempot och vann den klart, även rond 2 såg snarlik ut den första men en aning jämnare. Den 3:e bytte skepnad tack vare att Ibrigim tappade orken och den gick till Anton. Trots detta en 3-0 seger till Ibragim. Skönt at avsluta dagen med seger!
Det delades ut priser till bästa boxare och dessa gick till vår egen Edgar samt IF Linneas Denis Kauffer.

Vi i Botkyrka BK vill till Slut tacka Publik och boxare för ett riktigt underhållande 40 års jubileum.